Marko Lammervo

---------------------------------------------

------------------------ ------------------------

 

Marko Lammervo

  • Marko Lammervo on syntynyt 1969 Tampereella ja asuu nykyisin osan aikaa vehreän luonnon keskellä Perniön maalaiskunnassa ja Hyvinkäällä. Jo pienenä koulupoikana hän piirteli lintuja ja metsän eläimiä ja ensimmäiset öljyvärimaalaukset hän teki jo 9 vuotiaana. Ensimmäiset opit taiteeseen Marko sai taiteilija Pekka Piekäiseltä. Pekalla oli vaikutusta siihen, että Marko löysi tiensä taiteen pariin. Pekka opasti nuorta taiteilijaa 79-90 luvulle asti.
  • Vuosikausien itsenäisen opiskelun jälkeen aloitti Lammervo päätöoimisen taiteilijauransa vuonna 1989 ja ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti Helsingissä 23 vuotiaana. Näyttely oli menestys ja yleisö antoi varauksettoman tunnustuksen lahjakkaalle taiteilijalle. Erityisen arvokasta Lammervon myöhemmälle kehitykselle on ollut hänen taiteilija Jorma Heleniukselta saamansa opastus ja tuki. Marko on käynyt myös 6-vuotta taide-iltakoulua + kuva-artesaani koulun.
  • Lintu ja eläinaiheiden käsittely vaatii taiteilijalta erityistä taitoa, tutkimustyötä ja kärsivällisyyttä. Lammervon vaatimaton ja rauhallinen luonne sekä kyltymätön kiinnostus luontoon ja eläimiin luovat osaltaan edellytykset yhä taidokkaampien maalausten syntymiselle.
  • Marko Lammervo kuuluukin nykyään eittämättä Suomen eturivin lintumaalareiden joukkoon. Hänen maalauksensa ovat saavuttaneet yleisön suosion niin koti- kuin ulkomaisissakin näyttelyissä ja hänen teoksiaan on monissa julkisissa ja yksityiskokoelmissa myös ulkomailla.

    "Olosuhteeni maalaamisen kannalta ovat kaikin tavoin hyvät, paitsi että yksin tehdessä omista maneereistaan on vaikea erota. Oman kuvallisen kielen oppiminen ja vapaampi, kokeilevampi työskentely ovat tavoitteeni. Tulevaisuuden odotteeni on saada taiteesta yhä enemmän iloa." (Marko Lammervo 2015)

 

Puh: 040 5738421

 

 

------------------------ ------------------------

www.markolammervo.net